Ismerje meg a FRITEL márkát | Fritel webáruház

Üres

Összesen: 0 Ft

Ismerje meg a FRITEL márkát

A belga FRITEL gyár prémium kategóriás olajsütői, grilljei, gofrisütői és egyéb konyhai kisgépei 2017-től Magyarországon is elérhetőek!

A Fritel sikersztori

1998-ban a Fritel fritőzeivel piacvezetővé vált Belgiumban, és ezt a pozíciót a mai napig tartja. Időközben az olajsütőkre vonatkozó nemzetközi trendirányzatoknak köszönhetően a Fritel a világ minden táján ismertté vált.

A Fritel története

1976-ban megalakult a NV J. van RATINGEN vállalat, mely 1991-ben bevezette a FRITEL márkát és ezzel együtt legyártotta a FRITEL első olajsütőit. Ez a korai olajsütő generáció akkoriban elsöprő sikert aratott, sőt, a mai napig ezeket a modelleket tartják számon a hagyományos olajsütőkként. 

A J. van Ratingen rövidítés a vállalat alapítójának, Joseph van Ratingen-nek a nevét takarja. 1976-tól 1991-ig J. van Ratingen importőr volt, számos nagy márkát forgalmazott, melyek közül a legtöbb Németországból és Svájcból származott. Ezt követően álmodta meg a Fritel márkát. 2018-ban J. van Ratingen betöltötte a 83. életévét, ezért már nem aktív tagja a cégvezetésnek. Mára a vezérigazgatói széket átadta a lányának, Cindy-nek.

A NV J. van RATINGEN vállalat 1991-ben vált gyártóvá, tervezővé és fejlesztővé, és megalapult a cég saját tulajdonában lévő FRITEL márkája.

1997-ben bevezetésre kerültek a második generációs olajsütők a „Click System”-mel egyetemben. Ezek az olajsütők mind kivitelezésüket, mind könnyen kezelhetőségüket, felhasználóbarát jellegüket, mind egyszerűségüket stb. tekintve messze meghaladták a piacon lévő összes „Cool zone” technológiával rendelkező olajsütőt.

Ennek eredményeként a Fritel 1998-ban piacvezetővé vált.

Továbbá 1998-ban a Fritel volt az első, ami bevezette a piacra azt az olajsütőt, amely ötvözte a „Cool zone” technológia előnyeit a hagyományos olajsütők minden előnyével. Ez a modell a mai napig páratlan.

Miután Cindy van RATINGEN dicsérettel diplomázott a Jogi Egyetemen (University of Law), 1998 októberében belépett a vállalathoz, hogy felkészüljön a vállalat vezetésére és garantálja a Fritel jövőjét.

1999-ben a Fritel mint az olajsütők szakértője elhatározza, hogy megteszi az első lépést a vendéglátás piaca felé. Ennek okán saját K+F részlege segítségével éttermi olajsütők egész sorát vezeti be. A Fritel olajsütői ezen a területen is egyediek, köszönhetően a szabadalmaztatott „Covering System” technológiának, amellyel még egyszerűbbé válik a karbantartás és a felhasználás.

2000 volt a forradalmi újítások éve. Már több, mint 50 éve (az olajsütők létezése óta) a gyártók megoldásokat keresnek bizonyos problémákra. Ezért a Fritel rendkívül büszke arra, hogy elsőként talált megoldást a sütési folyamat során keletkező veszélyes olajkifröccsenések semlegesítésére. A „Turbo SF (Safe Frying) System” technológiának köszönhetően a sütési folyamat alatt nem kell többé tartani a veszélyes kifröccsenésektől, és a sütési folyamat akár 50%-kal gyorsabb. A Turbo SF System további előnyökkel rendelkezik, mint pl. azzal a különleges tulajdonsággal, hogy képes felolvasztani a sütőzsírt is.

2004-ben a Fritel kifejlesztette az „ACC® System” (Automatic Condensation Collector = Automatikus Kondenzáció (víz) Gyűjtés) rendszert. Ez a rendszer összegyűjti egy tárolóba a kondenzációs vizet (amely felelős a veszélyes kifröccsenésekért). A tároló elég nagy ahhoz, hogy 30 sütésből származó kondenzációs vizet gyűjtsön össze és a fedél nyitott vagy zárt állapotától függetlenül minden esetben vízszintes maradjon. Ezt a tárolót könnyedén lehet tisztítani akár egy ruhával, vagy akár a mosogatógépben (a szűrő fedelével együtt).

Mivel a vásárlók elégedettek voltak a FRITEL márka termékeinek minőségével, jellegzetességeivel, felhasználóbarát kialakításával, könnyen kezelhetőségével és tisztíthatóságával (és azok a mai napig), ezért arra kérték a gyártót, hogy termékei erősségét megtartva és felhasználva szélesítse termékpalettáját.

Az új stratégia a termékfejlesztés lett a fenntartható növekedés és a termékportfólió változatossá tétele érdekében.

2004 óta a vállalat több megújuláson is átesett és több terméket is bevezetett:

 • 2004: Quality Range bevezetése: turmixgépek, szeletelőgépek.
 • 2007: Az FF1400 olajsütő/fondükészítő bejegyzett modell bevezetése.
 • 2008: A FRITEL gofrisütők első generációjának bevezetése.
 • 2010: A FRITEL új logót kap.
 • 2011: A FRITEL gofrisütők második generációjának bevezetése 10 cserélhető sütőlappal.
 • 2012: A Fun Assortment termékpaletta bevezetése.
 • 2013: A FryTastic@ bevezetése - a piac legjobb olajsütője.
 • 2013. Saját fix sütőlapos szendvics- és gofrisütő bevezetése.
 • 2015: Félig automatizált raktár kialakítása, ami egyet jelent az extra kapacitással.
 • 2015: Új Look&Feel marketing kialakítása.
 • 2016: A FRITEL márka 25 éves.
 • 2016: A SnackTastic@ olajnélküli sütők első generációjának bevezetése.
 • 2017: A SnackTastic@ olajnélküli sütők második generációjának bevezetése.
 • 2017: Kávéfőzők és leveskészítők bevezetése.
 • 2018: A GrillTastic@ bevezetése. 
 • 2018: A SnackTastic@ olajnélküli sütők harmadik generációjának bevezetése.
 • 2018: A raktár további kiterjesztése.
 • 2018: Új vállalatirányítási rendszer bevezetése: Adsolut
 • 2018: Új weboldal.

A jövőre nézve a FRITEL legfontosabb célkitűzése, hogy a Benelux államokban megtartsa és kiterjessze a pozícióját:

 • Új termékfejlesztés
 • Új piaci szegmensek
 • Új lehetőségek felkutatása
 • Új exportpiacok keresése

A Fritel az első, ami olyan olajsütőt vezet be, amely figyelembe veszi a fém ház kialakítás modern trendjét, ugyanakkor eleget tesz az automatikus csuklós szűrőfedelű olajsütők iránti igényeknek is. 

Kis, 100%-ig belga tulajdonban lévő vállalkozásként a FRITEL az egyetlen olyan cég Európában, mely saját termékfejlesztési részleggel rendelkezik. A FRITEL kicsi ugyan, de rendkívül rugalmas ahhoz, hogy a folyamatosan változó globális trendekre gyorsan reagáljon. A FRITEL versenyképes és nem alkuszik meg termékminőségi kérdésekben. Ezért a FRITEL a piacvezető a hazai piacon, nem pedig a nemzetközi szereplők.