Technológiáink | Fritel márkabolt

Üres

Összesen: 0 Ft

Technológiáink

ACC rendszer

2004-ben a Fritel kifejlesztette az „ACC® System” (Automatic Condensation Collector = Automatikus Kondenzvíz Gyűjtő) rendszert. Ez a rendszer egy tárolóba összegyűjti a kondenzvizet, amely a veszélyes kifröccsenéseket okozza. A tároló elég nagy ahhoz, hogy 30 sütésből származó kondenzvizet gyűjtsön össze és a fedél nyitott vagy zárt állapotától függetlenül minden esetben vízszintes marad, így a víz nem távozik belőle. Ezt a tárolót könnyedén lehet tisztítani akár egy ruhával, vagy akár a mosogatógépben (a szűrő fedelével együtt). 

Az ACC rendszernek köszönhetően a veszélyes kifröccsenésért felelős víz nem kerül be az olajba, így megakadályozza a fröccsenéseket és azt, hogy ezek égési sérüléseket okozzanak nekünk.

Fritel ACC rendszer kondenzvíz gyűjtésére

Click System

Nincs több eltávolíthatatlan szennyeződés a fűtőelemen, vagy a tartály peremén. A „Click System”-mel egy pillanat alatt el lehet távolítani a fritőz fűtőelemét az olajtartályról és ugyanolyan könnyű visszahelyezni azt. A tisztítás rendkívül egyszerűvé válik, hiszen nincsenek megközelíthetetlen területek a fűtőelemen. 

Fritel Click System a könnyű tisztításhoz

Cool Zone

A "Cool zone" technológia előnye, hogy a fritőz aljára süllyedő élelmiszermorzsák nem égnek meg, így a sütőolaj tiszta marad és akár 3x tovább használható. Az olajsütő fűtőeleme a tartályban, közvetlenül az olajnál helyezkedik el, így az olaj rendkívül gyorsan, szinte azonnal felmelegszik; nincs várakozási idő. A Cool zone technológiával az ételmorzsákra egy erős lefelé nyomás hat, melynek köszönhetően a készülék aljára süllyednek, és ott összegyűlnek.  Ezt a területet nevezzük "Cool zone"-nak (hideg zóna), mely akár 30°C-kal is hűvösebb lehet, mint a sütési terület. Ez annyit jelent, hogy a "Cool zone" technológiás olajsütővel gazdaságosabb az olajsütés, mint a hagyományos olajsütőkkel vagy az egyszerű serpenyőkkel, hiszen az élelmiszermaradványok nem szennyezik be az olajat, melyet így nem kell olyan gyakran cserélni.  

Fritel Cool Zone technológia - 3x tisztább olaj

FryTasTic digitális vezérlés

A Frytastic vezérlésű olajsütőknek TURBO SF vezérlésük van, de ezen kívül a következő extrákkal rendelkeznek:

  • "push-turn-confirm" (megnyom-fordít-jóváhagy) vezérlés
  • automatikus kikapcsolás 2 óra után vagy hiba esetén
  • fényes háttér-világításos kijelző
  • elektronikusan vezérelt szilárd zsírolvasztás funkció

Frytel Frytastic vezérlés

Hot Air Technology

A Hot Air Technology a légkeverés elvén működő sütő technológia, mely a meleg hővel és légkeverés technológiával való sütést jelenti. A Hot Air (forró levegő) segítségével a sütő olaj használata helyett a forró levegő keringtetését alkalmazza a sütéshez. 

Turbo SF gyorsfelfűtés

A FRITEL a Turbo SF System-mel forradalmasította a Cool zone technológiát
A rendszer három előnye:

  1. Gyorsabb: A TURBO SF System jobb hővezetést biztosít az olajban, így 50%-kal gyorsabban melegszik fel az olaj.
  2. Egészségesebb: a gyors melegítés lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek kevesebb zsírt szívjanak magukba, így jóval egészségesebbek.
  3. Biztonságos: Nincs több veszélyes kifröccsenés: Az olajba helyezett élelmiszerben sok víz található, ami vízbuborékokká alakul a melegítés során.. A vízbuborékok így aztán könnyedén az ember bőrére fröccsenhetnek. A Turbo SF System teljesen semlegesíti a buborékokat.

+ 1 ExtraSzilárd zsír olvasztása is egyszerűen végrehajtható a technológiával!

Turbo SF System