FRITEL SC 2290 slow cooker - lassú főző (5,5 L)

Üres

Összesen: 0 Ft

Nagy (5,5 literes) és energiatakarékos (mindössze 210 watt áramfogyasztás) lassú főző (slow cooker) kerámia edénnyel a belga Friteltől! 

A Fritel SC 2290 lassú főzőben az alacsonyabb hőmérsékleten készült étel ízei jobban összeérnek, így az sokkal finomabb, jóval zamatosabb, egészségesebb lesz, a Fritel 5,5 literes lassú főzőedényével pedig gazdaságosabb is!

 

Nem lehet elrontani vele az ételt

Ezzel a lassú főzőedénnyel (slow cookerrel) még a kezdő szakácsok is ínycsiklandozó finom pörköltet, mártásokat, leveseket és további ételeket tudnak készíteni, hiszen használata kellemesen egyszerű. Bármilyen ételhez ideális, amely hosszú főzést igényel. Kezdő hobbi szakácsok, háziasszonyok számára ideális eszköz, hiszen használata rendkívül egyszerű, mégis éttermi színvonalú fogásokat lehet vele készíteni. A Fritel slow cookerrel nem tudod odaégetni vagy túlfőzni az ételt. A lassú főző használata még a legügyetlenebb szakácsok számára is egyszerű. A Fritel lassú főzőben még a rágós hús is omlósan puha lesz.

Ha a családod vagy a barátaid megkérdezik,  hol részesültél titokban főzésoktatásban, ne csodálkozz!

Ha nincs időd a bonyolult főzőcskézésre...

A Fritel lassú főzőedény, vagy másnéven slow cooker, rotyogtató fazék rendkívül nagy segítség lehet azoknak, akik időszűkében vannak. Bárki tökéletes steaket, ropogós zöldségeket vagy ínycsiklandozó halételeket készíthet a lassú főzővel, miközben intézi saját feladatait. 

Készítsd elő az összes hozzávalót, tedd bele őket a Fritel lassú főzőedénybe. Kapcsold be az eszközt, majd 4-8 óra múlva megkapod az ínycsiklandozó ételt anélkül, hogy kevergetted volna vagy rápillantottál volna. Egyszerűen annyi a dolgod tehát, hogy beállítsd a készüléket, és akár ott is hagyhatod. A legrafináltabbak éjszakára otthagyják a lassú főzőt, hogy reggelre kész is legyen az aznapi ebéd, vagy reggel beállítják a Fritel slow cookert, elmennek dolgozni, és mire hazaérnek, a vacsora ott várja őket, mintha egy kiszolgáló személyzet egész nap azon dolgozott volna. 

Egészséges ételek, maximális tápanyagmegőrzés

Mivel a főzés nem igényel zsírt, és az alacsonyabb hőmérsékletnek köszönhetően az értékes tápanyagok nem bomlanak le, egészséges ételek készíthetőek el vele. Kevesebb fűszer és só elegendő, mint hagyományos főzési eljárás esetén, hiszen a Fritel lassú főzőben főtt étel ízei gazdagabbak, az egész ételt átjárják. 

Az alacsonyabb hőmérsékleten (forráspont - 100 °C - alatt) párolt hozzávalókban megmarad az összes vitamin. A lassúfőzőben lévő étel elzártan, a levegőtől elkülönülve fő, az alacsony hőkezelési folyamat során a fehérjék nem bomlanak le. A lassú főzési eljárás és maga a lassú főzők egyre fontosabb szerepet játszanak az egészséges táplálkozásban, valamint a fogyókúrás programokban is. A Fritel lassú főző segítségedre lehet, hogy az egészséges táplálkozáshoz szükséges előkészületeket és folyamatokat leegyszerűsíthesd és bele tudd illeszteni dolgos hétköznapjaidba.

​Minőségi étel csak minőségi hozzávalókból készülhet? Már nem!

Bizonyára a Te nagyszüleidnél is folyamatosan azt hallottad, hogy mennyire fontos és alapvető, hogy egy étel minőségi alapanyagokból készüljön. A hagyományos főzési eljárásoknál ez valóban így van, azonban a Fritel lassú főzővel ez megváltozott. A FRITEL SC 2290 slow cookerrel még a legkeményebb hús is olyan puha lesz, mint a vaj, és minden illat, íz és aroma benne marad az ételben.

Kitűnő egytálételeket lehet készíteni vele még a kevésbé drága tőkehúsokból is, így nem kell aggódnod akkor, ha az ebédhez csak olcsóbb alapanyagot tudtál beszerezni. A végeredmény a Fritel lassúfőzővel olyan finom lesz, mintha a legdrágább húst vásároltad volna meg és hagyományos eljárással készítetted volna el. A hús az egész folyamat során megőrzi az állagát, nem esik össze, megőrzi zsír- és folyadéktartalmát, melynek köszönhetően a benne lévő különféle ízek is megmaradnak. A hosszú időn keresztül párolt hús szaftos és puha marad, így az olyan húsokat is fel tudod használni, mint pl. a marha kevésbé értékes, olcsóbb részei.

Sőt, a húsból és a további élelmiszerekből kiváló folyadék gőz formájában az edény alján és fedelén csapódik ki, mely ezt követően folyékony formában ismét visszakerül az ételbe, így minden összetevő ízletes lesz, semmit nem veszít az ízéből. 

Egy eszköz az egész folyamathoz

A Fritel lassú főző egyik nagyon lényeges előnye, hogy nincs szükség mellette más konyhai gépekre a tökéletes ételek elkészítéséhez, hanem ezzel az egy eszközzel az egész család számára el lehet készíteni a hétvégi (vagy hét közbeni) ételeket. Így nemcsak időt és energiát tudsz vele megspórolni, hanem pénzt is. Mindemellett alacsony áramfogyasztása miatt is igen takarékos készülék, hiszen fogyasztása mindössze 210 W

Lassú főzéssel a könnyebb emészthetőségért

A lassúfőzőben főtt étel nemcsak egészségesebb, hanem könnyebben is emészthető, hiszen a lassú főzéssel a hosszú szénhidrátláncok lerövidülnek, valamint a nehezen emészthető rostok is biztosan lebomlanak, ugyanakkor az enzimek egyben maradnak, így minden hasznos anyag összetevő megmarad. 

Stabil hőmérséklet

A FRITEL SC 2290 lassú főzőedény körben, oldalról, nagy felületen melegíti az élelmiszereket, így a benne lévő tartalom mindig egyforma hőmérsékletű mindenhol, nem úgy, mint pl. a tűzhelyen, edényben melegített ételek esetében, amelyek alulról kapják a hőt és ráadásul középen általában jóval erősebben, így a végeredmény sem lehet ugyanolyan egységes és finom, mint a lassú főzőnél. 

Három választható funkcióval állítható a hőmérséklet: 

  1. Magas hőmérsékleten való főzés
  2. Alacsony hőmérsékleten való főzés
  3. Melegen tartás / melegítés

Biztonság

A "Cool Touch" fogantyú nem melegszik fel.  Az edzett üveg tető szinte törhetetlen, ütés- és hőálló.

Praktikus kerámia edénnyel

A Fritel lassúfőző 5,5 L kerámia tála praktikus, a készülékből kiemelhető és könnyen lehet tálalni vele az ételt. Az edény tárolásra is alkalmas: a benne készült ételt a lehűlést követően hűtőben is tárolhatod. A kerámia edény és az üveg fedél mosogatógépben mosható.

Milyen ételeket készíthetsz Fritel Slow Cookerben?

Rengetegféle étel elkészíthető a Fritel lassú főzőben, ilyen pl. a sólet, pörkölt, pinto bableves, többféle ragu, csirkeételek, stb...

Kattints ide a Lassú főző receptekért!

Akár 5-6 fő részére készíthetünk bőséges adagú egészséges és finom ételt.

A kisebb 3,3 literes változathoz kattints ide
Fritel SC 2090 lassú főző

Technikai adatok: 210 watt. 45,5 x 33,3 x 24,5 cm. 6,3 kg.


Így is ismerheted:
FRITEL SC 2290 slow cooker, FRITEL SC2290 slow cooker, FRITEL SC 2290 lassúfőző, FRITEL SC2290 lassúfőző, FRITEL SC 2290 lassú főző, FRITEL SC2290 lassúfőző, FRITEL SC 2290 lassú főző edény, FRITEL SC2290 lassú főző edény, FRITEL SC 2290 lassú főzőedény, FRITEL SC2290 lassú főzőedény

FRITEL SC 2290 slow cooker - lassú főző (5,5 L)

142110
Ár:22 990 Ft
Garancia: 
VÁRHATÓ SZÁLLÍTÁS: MEGRENDELÉSTŐL SZÁMÍTOTT 4 HÉT
Szín:
Méretek:
45.5 × 33.3 × 24.5 cm
A készülék súlya:
6.3 kg

További termékelőnyök és tulajdonságok