FRITEL SC 2290 slow cooker - lassú főző

Üres

Összesen: 0 Ft
A lassú főzőben az alacsonyabb hőmérsékleten készült étel ízei jobban összeérnek, így az sokkal finomabb, jóval zamatosabb, egészségesebb lesz, a Fritel 5,5 literes lassú főzőedényével pedig gazdaságosabb is!

 

Kezdőknek is ajánlott

Ezzel a lassú főzőedénnyel (slow cookerrel) még a kezdő szakácsok is ínycsiklandozó finom pörköltet, mártásokat, leveseket és további ételeket tudnak készíteni, hiszen használata kellemesen egyszerű. Bármilyen ételhez ideális, amely hosszú főzést igényel. Kezdő hobbi szakácsok, háziasszonyok számára ideális eszköz, hiszen használata rendkívül egyszerű, mégis éttermi színvonalú fogásokat lehet vele készíteni. A slow cookerrel nem tudod odaégetni vagy túlfőzni az ételt. A lassú főző használata még a legügyetlenebb szakácsok számára is egyszerű.

Ha a családod vagy a barátaid megkérdezik,  hol részesültél titokban főzésoktatásban, ne csodálkozz!

Az időhiány receptje: lassú főző

A lassú főzőedény, vagy másnéven slow cooker, rotyogtató fazék rendkívül nagy segítség lehet azoknak, akik időszűkében vannak. Bárki tökéletes steaket, ropogós zöldségeket vagy ínycsiklandozó halételeket készíthet a lassú főzővel, miközben intézi saját feladatait. 

Készítsd elő az összes hozzávalót, tedd bele őket a lassú főzőedénybe. Kapcsold be az eszközt, majd 4-8 óra múlva megkapod az ínycsiklandozó ételt anélkül, hogy kevergetted volna vagy rápillantottál volna. Egyszerűen annyi a dolgod tehát, hogy beállítsd a készüléket, és akár ott is hagyhatod. A legrafináltabbak éjszakára otthagyják a lassú főzőt, hogy reggelre kész is legyen az aznapi ebéd, vagy reggel beállítják a slow cookert, elmennek dolgozni, és mire hazaérnek, a vacsora ott várja őket, mintha egy kiszolgáló személyzet egész nap azon dolgozott volna. 

Egészséges ételek, maximális tápanyagmegőrzés

Mivel a főzés nem igényel zsírt, és az alacsonyabb hőmérsékletnek köszönhetően az értékes tápanyagok nem bomlanak le, egészséges ételek készíthetőek el vele. Kevesebb fűszer és só elegendő, mint hagyományos főzési eljárás esetén, hiszen a lassú főzőben főtt étel ízei gazdagabbak, az egész ételt átjárják. 

Az alacsonyabb hőmérsékleten (forráspont - 100 °C - alatt) párolt hozzávalókban megmarad az összes vitamin. A lassúfőzőben lévő étel a elzártan, a levegőtől elkülönülve fő, az alacsony hőkezelési folyamat során a fehérjék nem bomlanak le. A lassú főzési eljárás és maga a lassú főzők egyre fontosabb szerepet játszanak az egészséges táplálkozásban, valamint a fogyókúrás programokban is. A lassú főző segítségedre lehet, hogy az egészséges táplálkozáshoz szükséges előkészületeket és folyamatokat leegyszerüsíthesd és bele tudd illeszteni dolgos hétköznapjaidba.

​Minőségi étel csak minőségi hozzávalókból készülhet? Már nem!

Bizonyára a Te nagyszüleidnél is folyamatosan azt hallottad, hogy mennyire fontos és alapvető, hogy egy étel minőségi alapanyagokból készüljön. A hagyományos főzési eljárásoknál ez valóban így van, azonban a lassú főzővel ez megváltozott. A FRITEL SC 2290 slow cookerrel még a legkeményebb hús is olyan lágy lesz, mint a vaj, és minden illat, íz és aroma benne marad az ételben.

Kitűnő egytálételeket lehet készíteni vele még a kevésbé drága tőkehúsokból is, így nem kell aggódnod akkor, ha az ebédhez csak olcsóbb alapanyagot tudtál beszerezni. A végeredmény a lassúfőzővel olyan finom lesz, mintha a legdrágább húst vásároltad volna meg és hagyományos eljárással készítetted volna el. A hús az egész folyamat során megőrzi az állagát, nem esik össze, megőrzi zsír- és folyadéktartalmát, melynek köszönhetően a benne lévő különféle ízek is megmaradnak. A hosszú időn keresztül párolt hús szaftos és puha marad, így az olyan húsokat is fell tudod használni, mint pl. a marha kevésbé értékes, olcsóbb részei.

Sőt, a húsból és a további élelmiszerekből kiváló folyadék gőz formájában az edény alján és fedelén csapódik ki, mely ezt követően folyékony formában ismét visszakerül az ételbe, így minden összetevő ízletes lesz, semmit nem veszít az ízéből. 

Egy eszköz az egész folyamathoz

A lassú főző egyik nagyon lényeges előnye, hogy nincs szükség mellette más konyhai gépekre a tökéletes ételek elkészítéséhez, hanem ezzel az egy eszközzel az egész család számára el lehet készíteni a hétvégi (vagy hét közbeni) ételeket. Így nemcsak időt és energiát tudsz vele megspórolni, hanem pénzt is. Mindemellett alacsony áramfogyasztása miatt is igen takarékos készülék, hiszen fogyasztása mindössze 210 W

Lassú főzéssel a könnyebb emészthetőségért

A lassúfőzőben főtt étel nemcsak egészségesebb, hanem könnyebben is emészthető, hiszen a lassú főzéssel a hosszú szénhidrátláncok lerövidülnek, valamint a nehezen emészthető rostok is biztosan lebomlanak, ugyanakkor az enzimek egyben maradnak, így minden hasznos anyag összetevő megmarad. 

Stabil hőmérséklet

A FRITEL SC 2290 lassú főzőedény körben, oldalról, nagy felületen melegíti az élelmiszereket, így a benne lévő tartalom mindig egyforma hőmérsékletű mindenhol, nem úgy, mint pl. a tűzhelyen, edényben melegített ételek esetében, amelyek alulról kapják a hőt és ráadásul középen általában jóval erősebben, így a végeredmény sem lehet ugyanolyan egységes és finom, mint a lassú főzőnél. 

Három választható funkcióval állítható a hőmérséklet: 

  1. Magas hőmérsékleten való főzés
  2. Alacsony hőmérsékleten való főzés
  3. Melegen tartás / melegítés

Biztonság

A "Cool Touch" fogantyú nem melegszik fel.  Az edzett üveg tető szinte törhetetlen, ütés- és hőálló.

Praktikus kerámia edénnyel

A lassúfőző 5,5 L kerámia tála praktikus, a készülékből kiemelhető és könnyen lehet tálalni vele az ételt. Az edény tárolásra is alkalmas: a benne készült ételt a lehűlést követően hűtőben is tárolhatod. A kerámia edény és az üveg fedél mosogatógépben mosható.

Milyen ételeket készíthetsz Slow Cookerben?

Kattints ide a Lassú főző receptekért!

Akár 5-6 fő részére készíthetünk bőséges adagú egészséges és finom ételt.

Technikai adatok: 210 watt. 45,5 x 33,3 x 24,5 cm. 6,3 kg.


Így is ismerheted:
FRITEL SC 2290 slow cooker, FRITEL SC2290 slow cooker, FRITEL SC 2290 lassúfőző, FRITEL SC2290 lassúfőző, FRITEL SC 2290 lassú főző, FRITEL SC2290 lassúfőző, FRITEL SC 2290 lassú főző edény, FRITEL SC2290 lassú főző edény, FRITEL SC 2290 lassú főzőedény, FRITEL SC2290 lassú főzőedény

FRITEL SC 2290 slow cooker - lassú főző

142110
Listaár:30 370 Ft
Ár:21 990 Ft
Garancia: 
Raktáron, azonnal szállítható
Szín:
Méretek:
45.5 × 33.3 × 24.5 cm
Helyettesítő termék: 
A készülék súlya:
6.3 kg

További termékelőnyök és tulajdonságok