FRITEL Frytastic 5371 - fritőz digitális vezérléssel, "Cool zone" technológiával (fém szűrővel)

Üres

Összesen: 0 Ft
FRITEL FryTasTic 5371 - fritőz

Intelligens "Cool zone" olajsütő  dupla fűtőelemmel, 4 literes kivitelben, Frytastic vezérléssel, ezüst színben, a fritőzök, olajsütők specialistájától, a belga FRITEL-től.

 

A FRITEL Frytastic 5371 olajsütő a legokosabb FRITEL olajsütők közé tartozik elektromos vezérléssel és rendkívül pontos sütési hőmérséklettel. Egyedülálló anyag és megjelenés: a ház és a szűrőfedél szálcsiszolt rozsdamentes acélból készült. Elengedhetetlen eszköz, főként ha hobbi szakácsok speciális sült ételekkel szeretik elkényeztetni a vendégeiket, mint pl. a japán tempura vagy más kulináris ételek.

Dupla fűtőszál az akár 50%-kal gyorsabb sütéshez

A dupla (két szinten elhelyezett) fűtőszálnak köszönhetően egyenletesebben és gyorsabban melegszik fel az olaj, akár 50%-kal gyorsabb a sütés, illetve az étel kevésbé zsíros, így egészségesebb lesz. A krumpli sokkal ropogósabb lesz a gyorsabb sütéstől, és természetesen ugyanúgy kevésbé zsíros és sokkal egészségesebb. Ez az igazi belga sült krumpli valódi titka. A gyorsabb melegítés ugyanakkor azt is jelenti, hogy kevesebb ideig van bekapcsolva a készülék, így energiatakarékosabb is.

Cool Zone technológia

A "Cool zone" technológia előnye, hogy a fritőz aljára süllyedő élelmiszermorzsák nem égnek meg, így a sütőolaj tiszta marad és akár 3x tovább használható. Az olajsütő fűtőeleme a tartályban, közvetlenül az olajnál található, így az olaj rendkívül gyorsan, szinte azonnal felmelegszik; nincs várakozási idő. A Cool zone technológiával az ételmorzsákra egy erős lefelé nyomás hat, melynek köszönhetően a készülék aljára süllyednek, és ott összegyűlnek. Ezt a területet nevezzük "Cool zone"-nak (hideg zóna), mely akár 30 °C-kal is hűvösebb lehet, mint a sütési terület. Ez annyit jelent, hogy a "Cool zone" technológiás olajsütővel gazdaságosabb az olajsütés, mint a hagyományos olajsütőkkel vagy az egyszerű serpenyőkkel, hiszen az élelmiszermaradványok nem szennyezik be az olajat, melyet így nem kell olyan gyakran cserélni.  

Fritel Cool Zone technológia - 3x tisztább olaj

Nincsenek többé veszélyes kifröccsenések, nincs habképződés

A szabadalmaztatott Turbo SF® System-mel az ételek gyorsabban és sokkal biztonságosabban készülnek el, kevésbé lesznek zsírosak, finomabbak lesznek és a kevés olajfelhasználás miatt gazdaságosabbak is.

  • Gyorsabb: A TURBO SF System jobb hővezetést biztosít az olajban, így 50%-kal gyorsabban melegszik fel az olaj.
  • Egészségesebb: a gyors melegítés lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek kevesebb zsírt szívjanak magukba, így jóval egészségesebbek.
  • Biztonságos: Nincs több veszélyes kifröccsenés: Az olajba helyezett élelmiszerben sok víz található, ami vízbuborékokká alakul a melegítés során. A vízbuborékok így aztán könnyedén az ember bőrére fröccsenhetnek. A Turbo SF System teljesen semlegesíti a buborékokat. Nincs veszélyes kifröccsenés, nincs habképződés.

Turbo SF System

A háztartási kategóriában a legmagasabb teljesítményű olajsütő - 3200 W

A háztartási, egykosaras olajsütők között jelenleg nem létezik 3200 wattnál nagyobb teljesítménnyel működő olajsütő. A nagy teljesítmény segíti az olaj még gyorsabb felmelegedését. Így a felmelegedés még abban az esetben is rendkívül gyors, ha az olajsütőbe a maximum olajat öntjük bele. 

Precíz és stabil hőmérséklet az elektronikus hőmérséklet szabályozással

FRITEL Frytastic 5371 fritőz a számítógépes vezérléssel energiát takarít meg úgy, hogy folyamatosan érzékeli az olaj hőmérsékletét, és mindig a megfelelő szintre állítja azt. A hőmérséklet szabályozás maximum 1 °C-ot térhet el valamelyik irányba, így kifejezetten precíz olajhőmérséklet érhető el. Így a főzési idő is sokkal pontosabban kiszámítható. Amint az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, tehát az élelmiszer belerakható, a készülék kellemes akusztikus hangjelzéssel adja ezt a felhasznál tudtára. A megvilágított kijelzőn minden állapot és jelzés jól látható. 

Frytastic vezérlés

A Frytastic vezérlésű olajsütőknek TURBO SF vezérlésük van, de a Turbo SF-hez képest a következő plusz funkciókkal rendelkeznek:

  • "push-turn-confirm" (megnyom-fordít-jóváhagy) vezérlés
  • automatikus kikapcsolás 2 óra után vagy hiba esetén
  • fényes háttér-világításos kijelző
  • elektronikusan vezérelt szilárd zsírolvasztás funkció

Frytel Frytastic vezérlés

Megszűri a szagokat

A FRITEL Frytastic 5371 fritőz fémrácsos szűrője megszűri a kiáramló gőzökből a sütés közben keletkezett szagokat, amelyek ennek következtében nem lepik el a konyhát. A korábbi technológia, az aktív szénnel ellátott fedél alkalmazása azért nem jöhet szóba a FRITEL olajsütők esetében, mert amikor a gőz kiáramlik az aktív szenes fedélen keresztül, a széndarabok visszahullhatnak az olajba. A szén egyrészt így sötétre színezheti az olajat, így teljesen tönkretéve azt, másrészt az olajon és a benne lévő élelmiszeren keresztül bejuthat az emberi szervezetbe is. Az aktív szén ugyanaz természetes anyag, de megkötő hatásával nem csak a kiáramló gőzt és szagokat tudja megkötni, hanem aki elfogyasztja, annak kellemetlen tüneteket tud okozni. A fedélen egy vizsgálóablak vagy betekintőablak is található, amelyen keresztül követni lehet a sütés folyamatát

Biztonsági funkciók

"Cool touch" nyél nem melegszik át, így könnyen megfogható használat közben is. Emellett a készülékbe négy biztonsági funkció van beépítve, melyek a következőek: termosztát, mikrokapcsoló, 2 üzembiztos készülék. A készülék stabilitásáért a biztos csúszásmentes talpak gondoskodnak. A készülék négyszeres biztonsággal véd a túlmelegedés ellen. Az olajsütőt nem lehet bekapcsolva felejteni, mert 2 óra után automatikusan kikapcsol

Könnyű tisztítás

Az olajsütő teljesen szétszerelhető, így rendkívül könnyű tisztítani. A könnyű tisztítás egyik alap feltétele a kivehető olajtartály, mely minden Fritel olajsütőre jellemző. A FRITEL Frytastic 5371 modellnél a tál, a ház és a fémszűrős fedél is mosogatógépben mosható.

A készülékben az olaj nem leereszthető, mely furcsán hangozhat elsőre, de a könnyen tisztíthatóságot segíti, hiszen az olaj leeresztése hosszú távon az olajleeresztő cső eldugulását eredményezi, melynek tisztítása nagy türelmet és higgadtságot igényel. A FRITEL ennek megelőzése céljából nem építette be ezt a funkciót olajsütőibe. 

Click System® a tál peremének könnyű tisztításához

Nincs több eltávolíthatatlan kosz a fűtőelemen, vagy a tartály peremén. A „Click System”-mel egy pillanat alatt el lehet távolítani a fritőz fűtőelemét az olajtartályról és ugyanolyan könnyű visszahelyezni azt. A tisztítás rendkívül egyszerűvé válik, hiszen nincsenek megközelíthetetlen területek a fűtőelemen.

Fritel Click System a könnyű tisztításhoz

Manuális sütési hőmérséklet beállítás

A sütési hőmérséklet manuálisan állítható 150-190° között. A beépített hőfokszabályozó a beállított sütési hőmérsékletet állandó szinten tartja, így nem fordulhat elő a serpenyők használata során jellemző olajtúlhevülés, ami az olaj gyors elhasználódásához vezethet.

szilárd zsírolvasztásra külön funkció van beépítve a készülékbe, melyet elektronikusan lehet vezérelni a még pontosabb eredmény érdekében. A szilárd zsírolvasztás funkciónak köszönhetően szilárd zsír is használható a sütéshez (sertészsír, kókuszzsír stb).
 

3-5 személy számára ideális méret.
Technikai adatok: 3200 watt. 44 x 28 x 35 cm. 3,9 kg.

Kosár mérete (hosszúság, szélessség, magasság): 22,5 x 17 x 10 cm

Így is ismerheted: 
FRITEL Frytastic 5371 fritőz, FRITEL Frytastic 5371 olajsütő

FRITEL Frytastic 5371 - fritőz digitális vezérléssel, "Cool zone" technológiával (fém szűrővel)

138415
Ár:73 990 Ft
Szállítási díjak
Garancia: 
Nem rendelhető
Olajkapacitás: 
Kosár mérete: 
22.5 × 17 × 10 cm
Technológia: 
Szín:
Digitális vezérlés: 
FryTasTic digitális vezérlés
Méretek:
44 × 28 × 35 cm
Állítható sütési hőmérséklet: 
A sütési hőmérséklet manuálisan állítható 150-190° között.
Szilárd zsírolvasztás funkció: 
Van
Hangjelzés a kívánt hőmérséklet elérésekor: 
Van
A készülék súlya:
3.9 kg
Túlmelegedés elleni védelem: 
Van

Anyaghasználat

Rozsdamentes acél ház, olajtartály, fedél és kosár; szintetikus fogantyú.
Teljesítmény:
3200 W

További termékelőnyök és tulajdonságok