FRITEL Turbo SF 4050 - fritőz "Cool zone" technológiával

Üres

Összesen: 0 Ft
Fritel TurboSF 4050 olajsütő

"Cool zone" olajsütő dupla fűtőelemmel 2 literes kivitelben, a fritőzök, olajsütők specialistájától, a belga FRITEL-től.

 

Dupla fűtőszál az akár 50%-kal gyorsabb sütéshez

A dupla (két szinten elhelyezett) fűtőszálnak köszönhetően egyenletesebben és gyorsabban melegszik fel az olaj, akár 50%-kal gyorsabb a sütés, illetve az étel kevésbé zsíros, így egészségesebb lesz. A krupmli sokkal ropogósabb lesz a gyorsabb sütéstől, és természetesen ugyanúgy kevésbé zsíros és sokkal egészségesebb. Ez az igazi belga sültkrumpli valódi titka. A gyorsabb melegítés ugyanakkor azt is jelenti, hogy kevesebb ideig van bekapcsolva a készülék, így energiatakarékosabb is.

Cool Zone technológia

A "Cool zone" technológia előnye, hogy a fritőz aljára süllyedő élelmiszermorzsák nem égnek meg, így a sütőolaj tiszta marad és akár 3x tovább használható. Az olajsütő fűtőeleme a tartályban, közvetlenül az olajnál található, így az olaj rendkívül gyorsan, szinte azonnal felmelegszik; nincs várakozási idő. A Cool zone technológiával az ételmorzsákra egy erős lefelé nyomás hat, melynek köszönhetően a készülék aljára süllyednek, és ott összegyűlnek.  Ezt a területet nevezzük "Cool zone"-nak (hideg zóna), mely akár 30 °C-kal is hűvösebb lehet, mint a sütési terület. Ez annyit jelent, hogy a "Cool zone" technológiás olajsütővel gazdaságosabb az olajsütés, mint a hagyományos olajsütőkkel vagy az egyszerű serpenyőkkel, hiszen az élelmiszermaradványok nem szennyezik be az olajat, melyet így nem kell olyan gyakran cserélni.  

Fritel Cool Zone technológia - 3x tisztább olaj

Finomabb, egészségesebb ételek

A szabadalmaztatott Turbo SF® System-mel az ételek gyorsabban és sokkal biztonságosabban készülnek el, kevésbé lesznek zsírosak, finomabbak lesznek és a kevés olajfelhasználás miatt gazdaságosabbak is.

  • Gyorsabb: A TURBO SF System jobb hővezetést biztosít az olajban, így 50%-kal gyorsabban melegszik fel az olaj.
  • Egészségesebb: a gyors melegítés lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek kevesebb zsírt szívjanak magukba, így jóval egészségesebbek.
  • Zöldebb: Akár 50%-kal kevesebb energiafelhasználással ugyanaz az eredmény!

Turbo SF System

Könnyű tisztítás

Az olajsütő teljesen szétszerelhető, így rendkívül könnyű tisztítani. A könnyű tisztítás egyik alap feltétele a kivehető olajtartály, mely minden Fritel olajsütőre jellemző. A FRITEL Turbo SF 4050 modellnél a tál, a ház és a porvédő fedél is mosogatógépben mosható. 

A készülékben az olaj nem leereszthető, mely furcsán hangozhat elsőre, de a könnyen tisztíthatóságot segíti, hiszen az olaj leeresztése hosszú távon az olajleeresztő cső eldugulását eredményezi, melynek tisztítása nagy türelmet és higgadtságot igényel. A FRITEL ennek megelőzése céljából nem építette be ezt a funkciót olajsütőibe. 

A porvédő fedél gondoskodik róla, hogy a készülék fedele ne porosodjon.

Click System® a tál peremének könnyű tisztításához

Nincs több eltávolíthatatlan kosz a fűtőelemen, vagy a tartály peremén. A „Click System”-mel egy pillanat alatt el lehet távolítani a fritőz fűtőelemét az olajtartályról és ugyanolyan könnyű visszahelyezni azt. A tisztítás rendkívül egyszerűvé válik, hiszen nincsenek megközelíthetetlen területek a fűtőelemen.

Fritel Click System a könnyű tisztításhoz

Biztonsági funkciók

"Cool touch" nyél nem melegszik át, így könnyen megfogható használat közben is. Emellett a készülékbe három biztonsági funkció van beépítve, melyek a következőek: termosztát, mikrokapcsoló, hibás biztonság:

  • termosztát: biztonságos módon szabályozza a sütési hőmérsékletet a 150° és 190° között
  • mikrokapcsoló: ez egy extra biztonsági elem, amely a ház hátulján lévő csúszkán található és azt biztosítja, hogy a vezérlőpanel a fűtőelemmel együtt megfelelően legyen felszerelve. Ha mégsem jól lennének felszerelve, akkor a készülék nem fog beindulni.
  • hibás biztonság: ez is egy extra biztonság, ami akkor lép működésbe, ha a probléma van az eredet termosztáttal. 

A készülék stabilitásáért a biztos csúszásmentes talpak gondoskodnak. 

Manuális sütési hőmérséklet beállítás

A sütési hőmérséklet manuálisan állítható 150-190° között. A beépített hőfokszabályozó a beállított sütési hőmérsékletet állandó szinten tartja, így nem fordulhat elő a serpenyők használata során jellemző olajtúlhevülés, ami az olaj gyors elhasználódásához vezethet. 

 

Rozsdamentes acél kivitel.

1-2 személynek ideális méret.

Technikai adatok: 2000 watt. 34 x 21 x 27,5 cm. 2,6 kg

Kosár mérete (hosszúság, szélessség, magasság): 20,5 x 12,5 x 9 cm

Így is ismerheted: 
FRITEL Turbo SF 4050 fritőz, FRITEL Turbo SF 4050 olajsütő

FRITEL Turbo SF 4050 - fritőz "Cool zone" technológiával

137205
Garancia: 
Nincs raktáron
Olajkapacitás: 
Technológia: 
Szín:
Digitális vezérlés: 
Nincs
Méretek:
34 × 21 × 27.5 cm
Állítható sütési hőmérséklet: 
A sütési hőmérséklet manuálisan állítható 150-190° között.
Szilárd zsírolvasztás funkció: 
Van
Hangjelzés a kívánt hőmérséklet elérésekor: 
Nincs
A készülék súlya:
2.6 kg
Túlmelegedés elleni védelem: 
Van

Anyaghasználat

Rozsdamentes acél ház, olajtartály és kosár; szintetikus fogantyú és fedél.
Teljesítmény:
2000 W

További termékelőnyök és tulajdonságok