FRITEL Turbo SF JVR25 - fekete fritőz "Cool zone" technológiával

Üres

Összesen: 0 Ft
FRITEL Turbo SF JVR25 - fekete fritőz "Cool zone" technológiával
"Cool zone" olajsütő dupla fűtőelemmel 3,5 literes kivitelben, fekete színben, a fritőzök, olajsütők specialistájától, a belga FRITEL-től.
 
A FRITEL Turbo SF JVR25 különleges, jubileumi kiadás a FRITEL 25. évfordulója alkalmából. Egyedülálló anyagával és megjelenésével a konyha ékévé válik: szálcsiszolt rozsdamentes acél anyag, fekete kivitelben.
 
 

Dupla fűtőszál az akár 50%-kal gyorsabb sütéshez

A dupla (két szinten elhelyezett) fűtőszálnak köszönhetően egyenletesebben és gyorsabban melegszik fel az olaj, akár 50%-kal gyorsabb a sütés, illetve az étel kevésbé zsíros, így egészségesebb lesz. A krupmli sokkal ropogósabb lesz a gyorsabb sütéstől, és természetesen ugyanúgy kevésbé zsíros és sokkal egészségesebb. Ez az igazi belga sültkrumpli valódi titka. A gyorsabb melegítés ugyanakkor azt is jelenti, hogy kevesebb ideig van bekapcsolva a készülék, így energiatakarékosabb is.

Cool Zone technológia

A "Cool zone" technológia előnye, hogy a fritőz aljára süllyedő élelmiszermorzsák nem égnek meg, így a sütőolaj tiszta marad és akár 3x tovább használható. Az olajsütő fűtőeleme a tartályban, közvetlenül az olajnál található, így az olaj rendkívül gyorsan, szinte azonnal felmelegszik; nincs várakozási idő. A Cool zone technológiával az ételmorzsákra egy erős lefelé nyomás hat, melynek köszönhetően a készülék aljára süllyednek, és ott összegyűlnek. Ezt a területet nevezzük "Cool zone"-nak (hideg zóna), mely akár 30 °C-kal is hűvösebb lehet, mint a sütési terület. Ez annyit jelent, hogy a "Cool zone" technológiás olajsütővel gazdaságosabb az olajsütés, mint a hagyományos olajsütőkkel vagy az egyszerű serpenyőkkel, hiszen az élelmiszermaradványok nem szennyezik be az olajat, melyet így nem kell olyan gyakran cserélni.  

Fritel Cool Zone technológia - 3x tisztább olaj

Nincsenek többé veszélyes kifröccsenések, nincs habképződés

A szabadalmaztatott Turbo SF® System-mel az ételek gyorsabban és sokkal biztonságosabban készülnek el, kevésbé lesznek zsírosak, finomabbak lesznek és a kevés olajfelhasználás miatt gazdaságosabbak is.

  • Gyorsabb: A TURBO SF System jobb hővezetést biztosít az olajban, így 50%-kal gyorsabban melegszik fel az olaj.
  • Egészségesebb: a gyors melegítés lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek kevesebb zsírt szívjanak magukba, így jóval egészségesebbek.
  • Biztonságos: Nincs több veszélyes kifröccsenés: Az olajba helyezett élelmiszerben sok víz található, ami vízbuborékokká alakul a melegítés során. A vízbuborékok így aztán könnyedén az ember bőrére fröccsenhetnek. A Turbo SF System teljesen semlegesíti a buborékokat. Nincs veszélyes kifröccsenés, nincs habképződés.

Turbo SF System

Biztonsági funkciók

"Cool touch" nyél és a "Cool wall" ház nem melegszik át, így hozzájuk lehet érni használat közben is. Emellett a készülékbe három biztonsági funkció van beépítve, melyek a következőek: termosztát, mikrokapcsoló, hibás biztonság:

  • termosztát: biztonságos módon szabályozza a sütési hőmérsékletet a szobahőmérséklet és 190° között
  • mikrokapcsoló: ez egy extra biztonsági elem, amely a ház hátulján lévő csúszkán található és azt biztosítja, hogy a vezérlőpanel a fűtőelemmel együtt megfelelően legyen felszerelve. Ha mégsem jól lennének felszerelve, akkor a készülék nem fog beindulni.
  • hibás biztonság: ez is egy extra biztonság, ami akkor lép működésbe, ha a probléma van az eredet termosztáttal. 

A készülék stabilitásáért a biztos csúszásmentes talpak gondoskodnak. 

Könnyű tisztítás

Az olajsütő teljesen szétszerelhető, így rendkívül könnyű tisztítani. A könnyű tisztítás egyik alap feltétele a kivehető olajtartály, mely minden Fritel olajsütőre jellemző. A FRITEL TURBOSF JVR25 modellnél a tál, a ház és a porvédő fedél is mosogatógépben mosható

A készülékben az olaj nem leereszthető, mely furcsán hangozhat elsőre, de a könnyen tisztíthatóságot segíti, hiszen az olaj leeresztése hosszú távon az olajleeresztő cső eldugulását eredményezi, melynek tisztítása nagy türelmet és higgadtságot igényel. A FRITEL ennek megelőzése céljából nem építette be ezt a funkciót olajsütőibe. 

porvédő fedél gondoskodik róla, hogy a készülék fedele ne porosodjon.

Click System® a tál peremének könnyű tisztításához.

Nincs több eltávolíthatatlan kosz a fűtőelemen, vagy a tartály peremén. A „Click System”-mel egy pillanat alatt el lehet távolítani a fritőz fűtőelemét az olajtartályról és ugyanolyan könnyű visszahelyezni azt. A tisztítás rendkívül egyszerűvé válik, hiszen nincsenek megközelíthetetlen területek a fűtőelemen.

FRITEL Click System a könnyű tisztításhoz

Manuális sütési hőmérséklet beállítás

A sütési hőmérséklet manuálisan állítható 150-190° között. A beépített hőfokszabályozó a beállított sütési hőmérsékletet állandó szinten tartja, így nem fordulhat elő a serpenyők használata során jellemző olajtúlhevülés, ami az olaj gyors elhasználódásához vezethet.

szilárd zsírolvasztásra külön funkció van beépítve a készülékbe. A szilárd zsírolvasztás funkciónak köszönhetően szilárd zsír is használható a sütéshez (sertészsír, kókuszzsír stb).

Méretek, mennyiségek

A kosár űrtartalma: 3 liter. Tegyél száraz élelmiszert a teljes kosár max. kétharmadáig.

Az optimális sütési eredmény eléréséhez az alábbi mennyiségeket ajánljuk:

  • Fagyasztott Hasábburgonya: töltsd fel a kosarat max. 2/3-ái g
  • Friss Hasábburgonya: max. 150 gr. hasábburgonya/1 liter olaj vagy 150 gr. hasábburgonya/900 gr. szilárd zsír
  • Puhább  ételek esetében, mint a krokettek, a halak stb. csak a kosár alját fedd be.

Sütési idő és hőmérsékletek

A táblázat sütési idejei és hőmérsékletei hozzávetőlegesek, és rendkívüli mértékben befolyásolja az élelmiszer mennyisége és a Te egyedi ízlésed is.

Burgonya Idő Hőmérséklet           Hal ételek Idő Hőméréklet
Sültkrumpli, elősütés 3-5 perc 150-170 °C*   Bundázott vagy rántott halfilé 3-4 perc 150-170 °C
Sültkrumpli, második sütés 2-3 perc 190 °C   Magában 3-5 perc 150-170 °C
Fagyasztott sültkrumpli 2-4 perc 190 °C   Pisztráng, tőkehal 3-5 perc 150-170 °C
Burgonyachips/szirom 3-4 perc 190°C        
             
Édes ételek Idő Hőmérséklet   Bundázott vagy rántott ételek Idő Hőmérséklet
Puding fánk, almás fritter 3-5 perc 190 °C   Burgonyakrokett 3-4 perc 190 °C
Fánk 5-6 perc 190 °C   Sajtkrokett 2-4 perc 190 °C
        Rákkrokett, halkrokett 3-4 perc 190 °C
        Húsgolyó 3-4 perc 190 °C

*A sütési hőmérsékletet a burgonya szezonja befolyásolja. A friss hasábburgonya elősütését 150 °C-on javasoljuk. FIGYELEM: az újburgonya több vizet tartalmaz, ezért ebben az esetben az elősütést 170 °C-on javasoljuk. Azonban, ha idősebb burgonyát használ, akkor a burgonya aranybarnává/színezetté válik, már az első sütési ciklus során.

 
3-5 személynek ideális méret.
Technikai információk: 3200 watt. 43,1 x 30,6 x 30,6 cm.
 
Így is ismerheted: 
FRITEL TURBO SF JVR25 fritőz, FRITEL TURBO SF JVR 25 fritőz, FRITEL TURBO SF JVR25 olajsütő, FRITEL TURBO SF JVR 25 olajsütő

FRITEL Turbo SF JVR25 - fekete fritőz "Cool zone" technológiával

137600
Garancia: 
Sajnos megszűnt!
Olajkapacitás: 
Szín:
Méretek:
43.1 × 30.6 × 30.6 cm

Ez a termék megszűnt, helyette az alábbi, nagyon hasonló új terméket ajánljuk:

A készülék súlya:
2.6 kg

Anyaghasználat

Szálcsiszolt rozsdamentes acél ház, rozsdamenetes acél kosár, olajtartály, szintetikus fogantyú és fedél
Teljesítmény:
3200 W

További termékelőnyök és tulajdonságok