Belga gofri recept és képek
A belga gofri
Az elsősorban délutáni teázáshoz javasolt puha vanília gofrit nevezzük belga gofrinak, melyet a 4x7 lyukú Fritel gofrisütőben tudsz elkészíteni.
Belga gofri recept (4x7)
Milyen eszközökre, alapanyagokra lesz szükséged?
- konyhai mérleg
- FRITEL habverő
- FRITEL gofrisütő + gofrivilla
- 500 gramm liszt
- sütőpor
- 500 gramm vaj (olvasztott)
- 500 gramm cukor
- 20 gramm vaníliacukor
- 8 tojás
- csipet só
Elkészítés
- Válaszd külön a tojásfehérjét és a tojássárgáját.
- Verd fel a tojássárgáját és add hozzá a cukrot és a vaníliacukrot.
- Azután add hozzá az olvasztott vajat + egy csipet sót, majd alaposan keverd össze.
- Azután add hozzá a lisztet, a sütőport, majd alaposan dolgozd össze.
- Verd fel a tojásfehérjét addig, amíg kemény habbá nem alakul, majd alaposan keverd össze.
- Vedd elő a Fritel belga gofrisütődet, majd melegítsd elő a készüléket.
- A tésztától és a személyes ízlésedtől függően válaszd ki a megfelelő hőmérséklet-beállítást. Ez a sütés idejét is befolyásolja.
Szakácsunk tippjei
- Győződj meg arról, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek.
- Mielőtt elkezdenél sütni, javasoljuk, hogy még abban az esetben is zsírozd be a sütőlapokat egy kis olajjal, ha azok tapadásmentes borítással rendelkeznek.
- A csomósodás megelőzése érdekében szitálj egy kis lisztet a tésztára.
- Használd a FRITEL gofrivillát a gofrik könnyű eltávolításához.
- Tedd a gofrikat egy rácsra és hagyd, hogy kihűljenek.