Hogyan készül a belga gofri? | Fritel webáruház

Üres

Összesen: 0 Ft

Hogyan készül a belga gofri?

Belga gofri recept és képek

A belga gofri

Az elsősorban délutáni teázáshoz javasolt puha vanília gofrit nevezzük belga gofrinak, melyet a 4x7 lyukú sütőlapban tudsz elkészíteni.

Fritel belga gofri

 

Belga gofri recept (4x7)

Milyen eszközökre, alapanyagokra lesz szükséged?

  • konyhai mérleg
  • FRITEL Combi Mixer habverővel (??)
  • FRITEL gofrisütő + sütőlapok 4x7 lyukú gofrihoz + gofrivilla
  • 500 gramm liszt
  • sütőpor
  • 500 gramm vaj (olvasztott)
  • 500 gramm cukor
  • 20 gramm vaníliacukor
  • 8 tojás
  • csipet só

Fritel valódi belga gofri 4x7

Elkészítés

  • Válaszd külön a tojásfehérjét és a tojássárgáját.
  • Verd fel a tojássárgáját és add hozzá a cukrot és a vaníliacukrot.
  • Azután add hozzá az olvasztott vajat + egy csipet sót, majd alaposan keverd össze.
  • Azután add hozzá a lisztet, a sütőport, majd alaposan dolgozd össze.
  • Verd fel a tojásfehérjét addig, amíg kemény habbá nem alakul, majd alaposan keverd össze.
  • Helyezd be a FRITEL gofrisütőbe a 4x7-es sütőlapot, majd melegítsd elő a készüléket.
  • A tésztától és a személyes ízlésedtől függően válaszd ki a megfelelő hőmérséklet-beállítást. Ez a sütés idejét is befolyásolja.

 

Szakácsunk tippjei

  • Győződj meg arról, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek.
  • Mielőtt elkezdenél sütni, javasoljuk, hogy még abban az esetben is zsírozd be a sütőlapokat egy kis olajjal, ha azok tapadásmentes borítással rendelkeznek.
  • A csomósodás megelőzése érdekében szitálj egy kis lisztet a tésztára.
  • Használd a FRITEL gofrivillát a gofrik könnyű eltávolításához.
  • Tedd a gofrikat egy rácsra és hagyd, hogy kihűljenek.