A szállítási díj függ attól, hogy házhoz szállítással vagy Pick Pack Pontra kéred a csomagot. Tarifatáblázatunkat a "szállítási díjak" menüpontban, vagy ide kattintva is megtekintheted.
- Otthonodban is kipróbálhatod termékeinket, hiszen amennyiben a megrendelt terméket megrendelted, kipróbáltad, és mégsem vagy elégedett vele, a vásárlástól számított 14 napon belül minden indoklás nélkül visszaküldheted azt, és mi visszafizetjük a vételárat. Annyit kérünk, hogy hiánytalanul, minden tartozékával, sérülésmentesen küldd vissza a készüléket számunkra. A vásárlástól való elállás részleteiről bővebben a Vásárlási feltételekben olvashatsz.
Minden európai országba tudunk szállítani, Európán kívüli ország esetében kérjük, keresd kollégánkat. A külföldre történő szállítás esetében a szállítási díjról szintén kollégánknál érdeklődhetsz elérhetőségeinken.
A megrendelt termékek házhoz szállítását országosan a GLS Hungary Kft. végzi, illetve a GLS csomagpont bolthálózat bármely boltjában is átveheted csomagjaidat. A külföldi megrendelések kiszállítását részben a nemzetközi GLS hálózat, részben egyéb futárcégek segítségével bonyolítjuk.
Termékeink szállítási ideje attól függ, hogy a kiválasztott termék hol van készleten. Ettől függően az alábbiak szerint alakul a szállítás ideje:
Hazai raktáron - 2-3 munkanap
Amennyiben a termék raktárunkban készleten van, abban az esetben a megrendelést követő munkanapon (előreutalásos fizetés esetén az összeg beérkezése után) átadjuk a csomagot a futárnak, aki általában az átvétel utáni következő munkanapon kézbesíti a csomagot, így a szállítási idő a megrendeléstől (előreutalás esetén a vételár beérkezésétől) számított 2-3 munkanap.
Külföldi raktáron
Amennyiben a termékadatlapon az van feltüntetve, hogy "Várható szállítás: X nap vagy hét", abban az esetben - megrendelés esetén - a következő fuvarral hazai raktárunkba hozatjuk a terméket. Ennek átfutási ideje függ a megrendelt terméktől, hiszen ugyan a legtöbb termék a gyártónál van készleten, de előfodulhat, hogy szükség van a termék utángyártására. Ezért a termékadatlapon minden esetben a maximális várható szállítási időt tüntetjük fel. Amint a termék beérkezett hozzánk, értesítjük a vásárlót és a terméket átadjuk a hazai futárszolgálatnak (DPD futárszolgálat). Ilyen esetben tehát javasoljuk, hogy mindig figyeld a terméknév alatt szereplő aktuális szállítási időt.
Nem rendelhető
A kifutott, már nem gyártott, vagy hosszú távon gyártói készlethiányos termékek "Nem rendelhető" státusszal láthatóak rendszerünkben, ezeket a termékeket pillanatnyilag nem tudjuk szállítani.
Kérjük, házhoz szállítás esetén a csomag átvételekor a csomag sértetlenségét a kézbesítő előtt ellenőrizd! Ha sérülést látsz, vetess fel jegyzőkönyvet, és ne vedd át a csomagot.
Az utaláshoz szükséges adatokról a megrendelés leadása után e-mailben fogunk értesíteni. Az e-mail megérkezése előtt, kérjük, ne utalj. Ha 2 munkanapon belül nem érkezne e-mail, kérjük, jelezd elérhetőségeink valamelyikén.
A Vásárló 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.
A Vásárló az elállási jogát a termék kézhezvételének napjától számított 14 naptári nap elteltéig gyakorolhatja. (Eddig a napig kell jelezni az Eladó felé, hogy el kíván állni a vásárlástól.
Vásárló az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszajuttatni az árut a kereskedőnek (azaz maximum a kézhezvételtől számított 28 napon belül).
Az Eladó a termék teljes vételárát, valamint a szállítási díjat visszatéríti, azzal a kitétellel, hogy az Eladó nem köteles visszatéríteni a fogyasztónak az emelt díjú fuvarozásból eredő többletköltségeket, csak a normál fuvarozási díjat.
A Dunartis Kft. a Vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállás jogának gyakorlását követő 14 napon belül visszatéríti, amennyiben a Vevő az árut visszajuttatta.
A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli.
Az elállási jog gyakorlásának menete:
Amennyiben élni szeretnél elállási jogoddal, annak jelzését megteheted ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén írásban (postai úton vagy e-mailben), vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Írásban történő elállás esetén, elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként add fel a levelet. A megrendelt terméket postai úton, személyesen (előzetes egyeztetést követően), vagy futárszolgálat segítségével juttasd vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik. Utánvéttel küldött csomagot nem áll módunkban átvenni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videókamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (Például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos.) A vásárlástól való elállást követő 14 napon belül a Dunartis Kft. a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát, amennyiben a terméket visszajuttatta.
A fentiek kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő vásárlóink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.
Az alábbi táblázattal az a célunk, hogy rendet tegyünk a "Brüsszeli gofri", a "Belga gofri" és a "Liége-i gofri" fogalmak tekintetében. A lenti információk egyenesen a gofri hazájából, Belgiumból, azon belül is a gofrisütőket gyártó Fritel gyárból érkeztek, így azt gondoljuk, hogy autentikusnak tekinthetjük az alábbi sorokat:
Gofri fajta | Ideális gofri sütőlap rácsozata | A gofri tésztája | A kész gofri | Gofri recept |
---|---|---|---|---|
Belga gofri (Belgian waffles) | 4x7 | Viszonylag híg, sütőporos gofritészta krisztálycukorral. | A végeredmény egy édes, de nem túl nehéz gofri, elsősorban délutáni teához ajánljuk, akár feltét nélkül is megállja a helyét. | Belga gofri recept |
Brüsszeli gofri (Brussels waffles) | 4x6 | Viszonylag híg, cukor nélküli, élesztős gofritészta. | A végeredmény egy nagyon könnyű gofri, jellemzően porcukorral meghintve, vagy egyéb feltéttel fogyasztják. | Brüsszeli gofri recept |
Liége-I gofri (Waffles from Liège / Sugar waffles) | 4x6 | Szórócukor van benne (a kristálycukorhoz képest nagyszemű, kemény, kevésbé átlátszó) és élesztős. A tésztája nyersen is nagyban különbözik az előző két változattól, mivel gyakorlatilag nem folyik, kézzel formázható, a gofri sütő az, ami a golyóra formált, sütőlapra helyezett gofritésztát szétnyomja, tehát nem a tészta folyik szét a sütőlapon, emiatt a kisült gofri formája jellemzően kerek, annak ellenére, hogy négyszögletes gofri sütőlapon sütik. | A végeredmény egy masszív, tömör, kifejezetten édes finomság, szerintünk feltét nélkül, önmagában a legfinomabb. | Liége-i gofri recept |
Belga gofri recept és képek
A belga gofri
Az elsősorban délutáni teázáshoz javasolt puha vanília gofrit nevezzük belga gofrinak, melyet a 4x7 lyukú Fritel gofrisütőben tudsz elkészíteni.
Belga gofri recept (4x7)
Milyen eszközökre, alapanyagokra lesz szükséged?
- konyhai mérleg
- FRITEL habverő
- FRITEL gofrisütő + gofrivilla
- 500 gramm liszt
- sütőpor
- 500 gramm vaj (olvasztott)
- 500 gramm cukor
- 20 gramm vaníliacukor
- 8 tojás
- csipet só
Elkészítés
- Válaszd külön a tojásfehérjét és a tojássárgáját.
- Verd fel a tojássárgáját és add hozzá a cukrot és a vaníliacukrot.
- Azután add hozzá az olvasztott vajat + egy csipet sót, majd alaposan keverd össze.
- Azután add hozzá a lisztet, a sütőport, majd alaposan dolgozd össze.
- Verd fel a tojásfehérjét addig, amíg kemény habbá nem alakul, majd alaposan keverd össze.
- Vedd elő a Fritel belga gofrisütődet, majd melegítsd elő a készüléket.
- A tésztától és a személyes ízlésedtől függően válaszd ki a megfelelő hőmérséklet-beállítást. Ez a sütés idejét is befolyásolja.
Szakácsunk tippjei
- Győződj meg arról, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek.
- Mielőtt elkezdenél sütni, javasoljuk, hogy még abban az esetben is zsírozd be a sütőlapokat egy kis olajjal, ha azok tapadásmentes borítással rendelkeznek.
- A csomósodás megelőzése érdekében szitálj egy kis lisztet a tésztára.
- Használd a FRITEL gofrivillát a gofrik könnyű eltávolításához.
- Tedd a gofrikat egy rácsra és hagyd, hogy kihűljenek.
Brüsszeli gofri recept és képek
Brüsszeli gofri
A brüsszeli gofri népszerűsége Belgiumban rendkívül nagy, szívesen fogyasztják utcai gyorsételként. Egy olyan finomság, amit pékségben vagy utcai standnál megvásárolhatsz és kézzel, forrón fogyaszthatsz, vagy akár étteremben is rendelheted.
A brüsszeli gofri alapja az élesztőt tartalmazó tészta, melytől könnyebbé és ropogósabbá válik. A gofi téglalap alakú határozott szélekkel, és mélyebb gödrök vannak benne. A könnyed ropogós gofriért a tésztába kevert élesztő és tojásfehérje a felelősek.
A brüsszeli gofri téglalap alakú és általában 2,5 cm vastag, megehetősen mély gödrökkel. Amikor vásárolsz egyet egy utcai árusnál vagy egy belga boltban, akkor általában kis cukorral vagy cukormázzal lesz meghintve, esetleg csokoládé- vagy vastag tejszínhabborítás pihen a tetején. De gyümölccsel vagy más finomságokkal megszórva is megvásárolhatod.
Brüsszeli gofri recept (4x6)
Milyen eszközökre, alapanyagokra lesz szükséged?
- konyhai mérleg
- FRITEL Combi Mixer habverővel (??)
- FRITEL gofrisütő + sütőlapok 4x6 lyukú gofrihoz + gofrivilla
- 25 gramm friss élesztő
- 5 dl langyos tej
- 5 dl víz
- 4 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 600 gramm liszt
- 200 gramm vaj (olvasztott)
- csipet só
Elkészítés
- Az élesztőt keverd össze a tejjel és a vízzel.
- A FRITEL combi mixerrel verd fel hab állagúvá a tojássárgáját egy külön tálban és add hozzá az élesztős keverékhez.
- Majd add hozzá a lisztet és addig keverd, amíg könnyedé nem válik.
- Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá a FRITEL combi mixerrel és alaposan keverd össze a tésztát úgy, hogy továbbra is laza maradjon.
- Add hozzá az olvasztott vajat és a csipet sót. Újra keverd össze.
- Teríts a tésztára egy nedves törölközőt és hagyd pihenni szobahőmérsékleten egy óráig.
- Helyezd be a FRITEL gofrisütőbe a 4x6-os sütőlapot, mely kifejezetten brüsszeli gofri készítésére alkalmas, majd melegítsd elő a készüléket.
- Töltsd meg az alsó sütőlapot tésztával; a felső sütőlap akkor fog érintkezni a tésztával, ha az megemelkedik.
- A tésztától és a személyes ízlésedtől függően válaszd ki a megfelelő hőmérséklet-beállítást. Ez a sütés idejét is befolyásolja.
Szakácsunk tippjei
- Győződj meg arról, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek.
- Mielőtt elkezdenél sütni, javasoljuk, hogy még abban az esetben is zsírozd be a sütőlapokat egy kis olajjal, ha azok tapadásmentes borítással rendelkeznek.
- A csomósodás megelőzése érdekében szitálj egy kis lisztet a tésztára.
- Ne hajtsd fel a készüléket sütés közben, mert ezzel lyukak keletkezhetnek a gofriban.
- Használd a FRITEL gofrivillát a gofrik könnyű eltávolításához.
- Tedd a gofrikat egy rácsra és hagyd, hogy kihűljenek.
- A brüsszeli gofrit friss eperrel és friss tejszínhabbal tálald.
Liége-i gofri recept és képek
Liège-i gofri
A belga Liège városáról elnevezett liège-i gofri szintén utcai gyorsételnek számít. Ez egy olyan finomság, amit pékségben vagy utcai standnál megvásárolhatsz és kézzel, forrón fogyaszthatsz.
Hosszúkás, többé-kevésbé ovális alakú és kisebb, mint a brüsszeli gofri. Vastagabb, tartalmasabb és puhább, mint a brüsszeli gofri. Ugyanakkor liège-i gofri sokkal “valódibb”, sokkal több tésztát tartalmaz, mint a palacsintatészta, valamint a közvetlenül a sütés előtt a tésztához adott szórócukornak köszönhetően jóval ropogósabb.
Ezek a cukordarabok sütés közben szétolvadnak és karamellizálódnak, így egy olyan cukrozott réteg jön létre, mint ami pl. a créme brulée tetején van.
Cukros gofri / Liège-i gofri recept
Milyen eszközökre, alapanyagokra lesz szükséged?
- konyhai mérleg
- FRITEL Combi Mixer habverővel (??)
- FRITEL gofrisütő + sütőlapok 4x6 vagy 4x7 lyukú gofrihoz + gofrivilla
- 750 gramm liszt
- 2,7 dl langyos tej
- 23 gramm szárított élesztő
- 3 teljes tojás és 2 tojássárgája
- 15 gramm só
- 10 gramm vaníliacukor
- 400 gramm puha vaj
- 450 gramm szórócukor
Elkészítés
- Tegyél minden hozzávalót egy tálba a vaj és a cukor kivételével. Keverd össze a hozzávalókat a FRITEL Combi Mixerrel.
- Egy törölközővel lefedve hagyd pihenni a tésztát fél óráig.
- Időközben hagyd felpuhulni a vajat, add a vajat a tésztához, majd addig gyúrd a tésztát, amíg egy sima masszát kapsz.
- Add hozzá a szórócukrot, majd válaszd szét a tésztát kicsi, kb. 100 grammos részekre és formázz belőlük kis golyókat.
- Hagyd pihenni a kis golyókat kb. 15 percig.
- Helyezd be a FRITEL gofrisütőbe a 4x7-es vagy a 4x6-os sütőlapot, majd melegítsd elő a készüléket.
- A tésztától és a személyes ízlésedtől függően válaszd ki a megfelelő hőmérséklet-beállítást. Ez a sütés idejét is befolyásolja.
Szakácsunk tippjei
- Javasolt sütési idő:
4x7-es sütőlap esetén kb. 4 perc a 6-os beállításon
4x6-os sütőlap esetén kb. 5-6 perc a 6-os beállításon - Győződj meg arról, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek.
- Mielőtt elkezdenél sütni, javasoljuk, hogy még abban az esetben is zsírozd be a sütőlapokat egy kis olajjal, ha azok tapadásmentes borítással rendelkeznek.
- A csomósodás megelőzése érdekében szitálj egy kis lisztet a tésztára.
- Gyakran tisztítsd meg a sütőlapokat konyhai törlőpapírral, mivel a szórócukor karamellázódik a sütés alatt.
- Használd a FRITEL gofrivillát a gofrik könnyű eltávolításához.
- Tedd a gofrikat egy rácsra és hagyd, hogy kihűljenek.
Frytastic vezérlés
A Frytastic vezérlésű olajsütőknek TURBO SF vezérlésük van, de a Turbo SF-hez képest a következő plusz funkciókkal rendelkeznek:
- "push-turn-confirm" (megnyom-fordít-jóváhagy) vezérlés
- automatikus kikapcsolás 2 óra után vagy hiba esetén
- fényes háttér-világításos kijelző
- elektronikusan vezérelt szilárd zsírolvasztás funkció
Nincsenek többé veszélyes kifröccsenések, nincs habképződés
A szabadalmaztatott Turbo SF® System-mel az ételek gyorsabban és sokkal biztonságosabban készülnek el, kevésbé lesznek zsírosak, finomabbak lesznek és a kevés olajfelhasználás miatt gazdaságosabbak is.
- Gyorsabb: A TURBO SF System jobb hővezetést biztosít az olajban, így 50%-kal gyorsabban melegszik fel az olaj.
- Egészségesebb: a gyors melegítés lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek kevesebb zsírt szívjanak magukba, így jóval egészségesebbek.
- Biztonságos: Nincs több veszélyes kifröccsenés: Az olajba helyezett élelmiszerben sok víz található, ami vízbuborékokká alakul a melegítés során. A vízbuborékok így aztán könnyedén az ember bőrére fröccsenhetnek. A Turbo SF System teljesen semlegesíti a buborékokat. Nincs veszélyes kifröccsenés, nincs habképződés
Dupla fűtőszál az akár 50%-kal gyorsabb sütéshez
A dupla (két szinten elhelyezett) fűtőszálnak köszönhetően egyenletesebben és gyorsabban melegszik fel az olaj, akár 50%-kal gyorsabb a sütés, illetve az étel kevésbé zsíros, így egészségesebb lesz. A krupmli sokkal ropogósabb lesz a gyorsabb sütéstől, és természetesen ugyanúgy kevésbé zsíros és sokkal egészségesebb. Ez az igazi belga sültkrumpli valódi titka. A gyorsabb melegítés ugyanakkor azt is jelenti, hogy kevesebb ideig van bekapcsolva a készülék, így energiatakarékosabb is.
Nincsenek többé veszélyes kifröccsenések, nincs habképződés
A szabadalmaztatott Turbo SF® System-mel az ételek gyorsabban és sokkal biztonságosabban készülnek el, kevésbé lesznek zsírosak, finomabbak lesznek és a kevés olajfelhasználás miatt gazdaságosabbak is.
- Gyorsabb: A TURBO SF System jobb hővezetést biztosít az olajban, így 50%-kal gyorsabban melegszik fel az olaj.
- Egészségesebb: a gyors melegítés lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek kevesebb zsírt szívjanak magukba, így jóval egészségesebbek.
- Biztonságos: Nincs több veszélyes kifröccsenés: Az olajba helyezett élelmiszerben sok víz található, ami vízbuborékokká alakul a melegítés során. A vízbuborékok így aztán könnyedén az ember bőrére fröccsenhetnek. A Turbo SF System teljesen semlegesíti a buborékokat. Nincs veszélyes kifröccsenés, nincs habképződés
Dupla fűtőszál az akár 50%-kal gyorsabb sütéshez
A dupla (két szinten elhelyezett) fűtőszálnak köszönhetően egyenletesebben és gyorsabban melegszik fel az olaj, akár 50%-kal gyorsabb a sütés, illetve az étel kevésbé zsíros, így egészségesebb lesz. A krupmli sokkal ropogósabb lesz a gyorsabb sütéstől, és természetesen ugyanúgy kevésbé zsíros és sokkal egészségesebb. Ez az igazi belga sültkrumpli valódi titka. A gyorsabb melegítés ugyanakkor azt is jelenti, hogy kevesebb ideig van bekapcsolva a készülék, így energiatakarékosabb is.
Valóban nem szükséges olajat adni a sütéshez, hiszen a SnackTastic olaj nélküli sütők a SnackTastic Hot Air (Forrólevegő) technológiávan működnek, mely a meleg hővel és légkeverés technológiával való sütést jelenti. A Hot Air (forró levegő) segítségével a sütő olaj használata helyett a forró levegő keringtetését alkalmazza a sütéshez. Ha azonban szeretnéd, hogy a friss burgonya ropogósabb legyen, adj hozzá egy fél evőkanál olajat.
Vannak olyan olajsütők, amelyeknek a fedelét nem lehet sütés közben az olajsütőn hagyni; értelemszerűen ebben az esetben az ételszag kiáramlik belőle. Ha szeretnéd bent használni az olajsütődet és nem szeretnéd, hogy a lakásod ételszagú legyen, akkor javasoljuk, hogy olaj fritőzt válassz, aminek a fedelén szűrő van. A fedélbe épített fémhálós szűrő felfogja a sütés közben keletkező párát és az abban lévő szagokat, melyek így aztán nem jutnak ki a légtérbe.
Fémhálós szűrős olajsütőink listáját itt találod: FRITEL szűrős olajsütők
Másik lehetőség, hogy olaj nélküli sütőt veszel, melyben akár olaj nélkül vagy minimális olajmennyiséggel lehet sütni azokat az élelmiszereket, amiket az olajsütőben szoktál. Így is rendkívül finom lehet minden étel és ráadásul jóval egészségesebb is! Olaj nélküli sütőinket itt találod: FRITEL olaj nélküli sütők
Az összes FRITEL olajsütő alapja a CoolZone (hideg zóna) technológia, melynek előnye, hogy a fritőz aljára süllyedő élelmiszermorzsák nem égnek meg, így a sütőolaj tiszta marad és akár 3x tovább használható. A Cool zone technológiával az ételmorzsákra egy erős lefelé nyomás hat, melynek köszönhetően a készülék aljára süllyednek, és ott összegyűlnek. Ezt a területet nevezzük "Cool zone"-nak (hideg zóna), mely akár 30°C-kal is hűvösebb lehet, mint a sütési terület. Ez annyit jelent, hogy a "Cool zone" technológiás olajsütővel gazdaságosabb az olajsütés, mint a hagyományos olajsütőkkel vagy az egyszerű serpenyőkkel, hiszen az élelmiszermaradványok nem szennyezik be az olajat, melyet így nem kell olyan gyakran cserélni.
Nagyon jól hangzik, amikor az olajsütők termékleírásaiban olvassuk, hogy leereszthető az olaj, így milyen könnyű tisztítani. Sajnos ez azonban inkább hátrány, mint előny, hiszen szavatolható, hogy az olajsütő leeresztő csöve egy idő után el fog dugulni az olajban lévő kisebb-nagyobb ételmaradékoktól, amit még a legprecízebb szűrőkkel sem lehet eltávolítani az olajból. Ennek tisztítása nagyon kényelmetlen feladat, sok erőfeszítéssel és idővel jár. Így valójában nem hoz könnyű tisztítást ez a funkció, hanem inkább csak megnehezíti a dolgunkat.
A FRITEL olajsüői esetében nincs olajleereszthető cső, helyette az olajsütő teljesen szétszerelhető, így a tartályból könnyedén kiönthetjük az olajat, a tartályt pedig betehetjük akár a mosogatógépbe is.
A FRITEL olajsütők teljesen szétszerelhetőek, így rendkívül könnyű őket tisztítani. Azonban bizonyára benned is felmerül a kérdés, hogyan tisztíthatod a fűtőelemet. Az úgynevezett Click System funkcióval rendekező olajsütőknél ez nem jelenthet problémát. Nincs több eltávolíthatatlan kosz a fűtőelemen, vagy a tartály peremén. A „Click System”-mel egy pillanat alatt el lehet távolítani a fritőz fűtőelemét az olajtartályról és ugyanolyan könnyű visszahelyezni azt. A tisztítás rendkívül egyszerűvé válik, hiszen nincsenek megközelíthetetlen területek a fűtőelemen. Miután a fűtőelemet levetted, egyszerűen tisztítsd le bármilyen zsíroldóval.
Ha gyors eredményt és természetes tisztaságot és ragyogást szeretnéd, javasoljuk a a FRITEL zsíroldót, melyet itt tudsz megrendelni: FRITEL zsíroldó
A FRITEL CW készülékekhez 14 féle sütőlap közül tudsz válogatni, melyek listáját itt tudod megtekiteni: Kompatibilis sütőlapok
A dupla (két szinten elhelyezett) fűtőszálnak köszönhetően egyenletesebben és gyorsabban melegszik fel az olaj, akár 50%-kal gyorsabb a sütés, illetve az étel kevésbé zsíros, így egészségesebb lesz. A krupmli sokkal ropogósabb lesz a gyorsabb sütéstől, és természetesen ugyanúgy kevésbé zsíros és sokkal egészségesebb. Ez az igazi belga sültkrumpli valódi titka. A gyorsabb melegítés ugyanakkor azt is jelenti, hogy kevesebb ideig van bekapcsolva a készülék, így energiatakarékosabb is. Az ilyen készülékek a TurboSF technológiával rendelkeznek.
Két szinten elhelyezett fűtőszálas olajsütőink listáját itt találod: Két szinten ehelyezett fűtőszálas olajsütők
Minden termékünkhöz feltöltöttük annak használati utasítását. Amikor rákattintasz a termékre, megjelenik a termékleírás. Kérünk, hogy görgess teljesen a lap aljára, ahol a "Letölthető anyagok és dokumentumok" fül alatt találod az adott termék magyar nyelvű használati útmutatóját. Ha valamelyik terméknél hiányosságot tapasztalsz, kérünk, jelezd nekünk e-mailben, és feltöltjük vagy elküldjük Neked. E-mail címünk: info [at] dunartis.hu
1. ízletesebb étel: A lassú főzőben az alacsonyabb hőmérsékleten készült étel ízei jobban összeérnek, így az sokkal finomabb, jóval zamatosabb, egészségesebb lesz.
2. egészségesebb étel: Mivel a főzés nem igényel zsírt, és az alacsonyabb hőmérsékletnek köszönhetően az értékes tápanyagok nem bomlanak le, egészséges ételek készíthetőek el vele. Kevesebb fűszer és só elegendő, mint hagyományos főzési eljárás esetén, hiszen a lassú főzőben főtt étel ízei gazdagabbak, az egész ételt átjárják.
3. a nehézkes alapanyagok is könnyen felhasználhatóak: a lassú főzővel még a legkeményebb hús is olyan lágy lesz, mint a vaj, és minden illat, íz és aroma benne marad az ételben.
4. időt spórol: Bár lassan főzi meg az ételt, mégis időt spórolhat Neked, hiszen Neked csak az alapanyagokat kell előkészíteni és többet nem kell vele foglalkoznod. Így használd: Készítsd elő az összes hozzávalót, tedd bele őket a lassú főzőedénybe. Kapcsold be az eszközt, majd 4-8 óra múlva megkapod az ínycsiklandozó ételt anélkül, hogy kevergetted volna vagy rápillantottál volna. Egyszerűen annyi a dolgod tehát, hogy beállítsd a készüléket, és akár ott is hagyhatod. A legrafináltabbak éjszakára otthagyják a lassú főzőt, hogy reggelre kész is legyen az aznapi ebéd, vagy reggel beállítják a slow cookert, elmennek dolgozni, és mire hazaérnek, a vacsora ott várja őket, mintha egy kiszolgáló személyzet egész nap azon dolgozott volna.
A FRITEL SC 2290 lassú főzőt itt tudod megtekinteni: FRITEL SC 2290 lassú főző
Folyamatosan bővülő FRITEL Slow Cooker receptgyűjteményünket it találod: FRITEL lassú főző receptek
2004-ben a Fritel az olajsütőknél kifejlesztette az „ACC® System” (Automatic Condensation Collector = Automatikus Kondenzvíz Gyűjtő) rendszert. Ez a rendszer összegyűjti egy tárolóba a kondenzvizet, amely a veszélyes kifröccsenéseket okozza, amikor ez a víz az olajba kerül. A tároló elég nagy ahhoz, hogy 30 sütésből származó kondenzvizet gyűjtsön össze és a fedél nyitott vagy zárt állapotától függetlenül minden esetben vízszintes marad. Ezt a tárolót könnyedén lehet tisztítani akár egy ruhával, vagy akár a mosogatógépben (a szűrő fedelével együtt).
Az ACC® rendszerrel rendelkező FRITEL olajsütőket itt találod: FRITEL olajsütők ACC® rendszerrel
Bármilyen "sütésre kijelölt" olaj megfelelő. Előnyös választás lehet a növényi olaj, mint pl. napraforgóolaj, kukoricaolaj, repcemagolaj, földimogyoró olaj. Az egészség és az íz szempontjából is javasoljuk az olaj rendszeres cseréjét. A cserének akkor jön el az ideje, amikor az olaj sötétebbé és sűrűbbé válik. A Fritel olajsütői esetében - a Cool Zone technológiának hála - ennek az ideje kb. 8-10 sütési ciklus után jön el. Javasoljuk, hogy mindig jó minőségű sütőolajat használj. Ne vásárolj gyengébb minőségű olajat, mert hamarabb lebomlik, mint a jó minőségű olaj. Ha az olajsütőd Turbo SF vagy FryTastic technolgiával működik, sütőzsírral is süthetsz.
Az egészségd és az elkészült étel íze szempontjából is javasoljuk az olaj rendszeres cseréjét. A cserének akkor jön el az ideje, amikor az olaj sötétebbé és sűrűbbé válik. A Fritel olajsütői esetében - a Cool Zone technológiának hála - ennek az ideje kb. 8-10 sütési ciklus után jön el.
Friss krumpli: A friss krumpli sütése mindig két lépésben történik:
- Elősütés (ezzel a krumpli megfő): Állítsd be az olajsütődet 150-170°C-ra (az évszaktól és a krumpli típusától függően) és hagyd, hogy a sütőolaj felmelegedjen. Amint kialszik a jelzőfény a FRITEL olajsütődön, helyezd bele a burgonyát és a süsd a krumpli vastagságától függően körülbelül 5 percig. Vedd ki a kosarat az olajsütőből, és tedd félre pár percre.
- Sütés (ropogósra és aranybarnára): Az olajsütődet állítsd 190°C-ra, és hagyd felmelegedni a sütőolajat. Várd meg, amíg a jelzőfény kialszik, majd helyezd bele a sültkrumplit és körülbelül 3-4 percig másodszor is süsd meg, attól függően, hogy mennyire szeretnéd barnára készíteni. Végül helyezd a sütlkrumplit egy tálba néhány nedvszívó konyhapapírral.
Néhány tipp:
- Mindig jó minőségű sütőolajat használj. Ha TurboSF vagy FryTastic olajsütőd van, akkor sütőzsírral is süthetsz.
- A sütés első lépése után soha ne hagyd a kosarat az olaj fölött, különben túl puha lesz a krumpli.
- Egy munkamenetben ne süss két különböző típusú terméket egyszerre. Tehát ne süss pl. krumplit és krokettet egyszerre.
- Maximum 10 sütés után cseréld le az olajat (vagy zsírt).
- A kosarat maximum a kétharmadáig töltsd meg krumplival. Ha ennél többet teszel bele, az eredmény kevésbé lesz ropogós.
Fagyasztott krumpli: Ha fagyasztott krumplit sütsz, mindig bizonyosodj meg róla, hogy jég nem kerül az olajba. Ennek érdekében tedd egy szitába a krumplit, hogy a krumpli és a jég elkülönüljenek egymástól.
Sütési hőmérséklet: Alább megtalálod a legjellemzőbb termékek sütési hőmérsékletét és idejét. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az adatok csupán tájékoztató jellegűek. A sütési időt a termék típusa és a Te egyedi ízlésed is befolyásolja.
Étel | Idő | Hőmérséklet |
Sültkrumpli, elősütés | 3-5 perc | 150-170 °C* |
Sültkrumpli, második sütés | 2-3 perc | 190 °C |
Fagyasztott sültkrumpli | 2-4 perc | 190 °C |
Burgonyachips/szirom | 3-4 perc | 190 °C |
Bundázott vagy rántott halfilé | 3-4 perc | 150-170 °C |
Hal magában | 3-5 perc | 150-170 °C |
Pisztráng, tőkehal | 3-5 perc | 150-170 °C |
Puding fánk, almás fritter | 3-5 perc | 190 °C |
Fánk | 5-6 perc | 190 °C |
Burgonyakrokett | 3-4 perc | 190 °C |
Sajtkrokett | 2-4 perc | 190 °C |
Rákkrokett, halkrokett | 3-4 perc | 190 °C |
Húsgolyó | 3-4 perc | 190 °C |
*A sütési hőmérsékletet a burgonya szezonja befolyásolja. A friss hasábburgonya elősütését 150 °C-on javasoljuk. FIGYELEM: az újburgonya több vizet tartalmaz, ezért ebben az esetben az elősütést 170 °C-on javasoljuk. Azonban, ha idősebb burgonyát használsz, akkor a burgonya aranybarnává/színezetté válik, már az első sütési ciklus során.
Ha az olajsütőd TurboSF vagy FryTastic technológiával rendelkezik, akkor olaj helyett sütőzsírt is nyugodtan használhatsz benne. Ha az olajsütőd nem rendelkezik ezen technológiák valamelyikével, akkor is használhatsz sütőzsírt az olajsütődben, de ebben az esetben nagyon óvatosnak kell lenned, mert kockázatokkal jár a zsírral való sütés. Ezek az olajsütők nem rendelkeznek két szinten elhelyezett fűtőelemmel, ezért a fűtőelem szilárd zsírral való sütés esetén túl forró lehet és megéghet. A kockázatok elkerülése érdekében a következőket javasoljuk betartani, ha TurboSF vagy FryTastic technológiával NEM rendelkező olajsütőben szeretnél sütőzsírt használni:
Ha az olajsütőd NEM rendelkezik TurboSF vagy FryTastic technológiával:
Az első sütés:
Az első sütés előtt a szilárd zsírt olvaszd ki serpenyőben, majd folyékony állapotban öntsd az olajsütődbe. Ezt követően kapcsold be az olajsütődet és állítsd be a megfelelő hőmérsékletet. Amint a jelzőfény kialszik, az olajsütő készen áll a használatra, teheted bele a sütnivaló élelmiszert.
Következő használat:
Mivel a tartályban a zsír nem folyékony állapotú, javasoljuk, hogy a fakanál végével készíts néhány lyukat a sütőzsírban, mely egészen a tartály aljáig tartson. Ezután lassan forgasd el a hőmérséklet-beállító gombot addig, amíg egy kattanást hallasz, és a piros fény kigyullad. Amikor a piros fény kialszik, ismét forgasd el a gombot addig, amíg kattanást hallasz. Amikor a zsír teljesen megolvadt, akkor állítsd be az olajsütőt a kívánt hőmérsékletre.
Ha az olajsütőd rendelkezik TurboSF vagy FryTastic technológiával: Ebben az esetben nem jelent problémát, ha a sütőzsírt közvetlenül a tálban olvasztod fel.
A zsírt először vágd kisebb darabokra, majd a tedd őket közvetlenül a fűtőelemre (ne a kosárba). Forgasd a hőmérséklet-beállítás gombot a szilárd zsírolvasztás funkcióhoz, és várj, amíg a zsír teljesen megolvad. Ekkor kiválaszthatod a kívánt sütési hőmérsékletet. Amikor a jelzőfény kialszik, elérte a kiválasztott hőmérsékletet és teheted bele az élelmiszereket.
Az optimális eredmények és a ropogós sültkrumpli érdekében a következő mennyiségeket javasoljuk:
- Friss krumpli: kb. 100 g/liter olaj
- Fagyasztott krumpli: kb. 150 g/liter olaj
Így ha például 3 literes az olajsütőd, akkor 300 g friss krumplit vagy 450 g fagyasztott krumplit süthetsz egyszerre.
Mivel ez a fémhálós szűrő állandó, nincs szükség a cseréjére. Ez azt jelenti, hogy nem kell eltávolítanod a szűrőt az olajsütőről, azonban javasoljuk, hogy a fedéllel együtt a szűrőt is tisztítsd meg időnként, pl. szappanos vízben vagy mosogatógépben.
Mivel a FRITEL olajsütők teljesen szétszerelhetőek, tisztításuk is rendkívül egyszerű.
A tisztításhoz először húzd ki a dugót az áramforrásból, majd távolítsd el a kosarat, a fűtőelemet, végül az olajtartályt.
Mivel a fűtőelem része a vezérlőpanel is, ezért soha ne merítsd azt folyadékba. Tisztítsd meg nedves ruhával vagy bármilyen zsíroldóval.
A rozsdamentes acél ház, fedél és tartály mosogatógépben is tisztítható. A mosogatógépben erős tisztítószereket használunk, amelyek fakíthatják a rozsdamentes acél részek színét, melynek elkerülése érdekében javasoljuk a forró szappanos vízben való tisztítást. A lakkozott fém házat és a festett fém fedelet csak szappanos vízben javasoljuk tisztítani, mert a mosogatógépben elszíneződhetnek.
A műanyag burkolatú ház és fedél egyaránt tisztítható mosogatóban és mosogatógépben is.
A kosarat csak szappanos vízben tisztítsd, de vigyázz rá, hogy ne hagyd benne hosszabb ideig a vízben annak érdekében, hogy elkerüld a rozsdásodást.